Det är ingen ursäkt, det är bara så det är

Eftersom min tid inte räcker till till något numera så kommer jag göra så att jag bara uppdaterar när jag har något riktigt kul/bra på gång. Så om det blir lite tyst här förstår ni varför.
/Lisa

Den sämst skrivna bokrecensionen någonsin

Har precis läst och bläddrat i underbara "Ps. Lycka till ikväll", och jag rekommenderar den varmt. Sitter här och försöker komma på hur jag bäst ska kunna beskriva den med ord, men misslyckas gång på gång totalt. Se till att skaffa er ett eget ex så förstår ni vad jag menar.
/Lisa

Hemgjorda pappersbiljetter i guld

Jakob Hellman – Tåg

(...men det visste alla redan)

Innan jag faller ihop på min säng:  Familjen – Det Snurrar I Min Skalle

And I think that I just fell in love with you.


Tom Waits – I Hope That I Don't Fall In Love With You

Jag lever.
/alice

The tears, there are no stopping them

Nu börjar det närma sig singel-släpp för Carl Norén, låten spelas redan på radio och heter "The Anger" för er som ännu inte är bekanta med den, och med anledning av detta tänkte jag höra med er: Vilken av de här två versionerna av låten tycker ni bäst om? Singelversionen vs. live-versionen
Personligen tycker jag bättre om live-versionen, tycker den uttrycker känslorna bakom låten bättre. Men jag måste erkänna att jag gillar stråkarna på singelversionen.
/Lisa

Can you stay up to see the dawn in the colors of Benetton?

Vampire Weekend – Cape Cod Kwassa Kwassa

Erik Hassle, Kafé 44, 21/09/10

"Jag frågade min mamma innan jag skulle hit, och hon sa att det skulle vara lika stort som ett vardagsrum... Ja och det är det ju!"
Nej Hassles mamma hade rätt, stort var det inte, men mycket mysigare än många andra ställen, och man kunde inte direkt klaga på att man inte kommer nära artisten. Själv stod jag längst fram i mitten, mitt framför Hassle, och var nära att bli knockad i huvudet med mickstativet x antal gånger.
Och under "Back to bed" satte han sig ner och sjöng rakt mot mig. Ganska häftig känsla, även om jag som är rätt blyg av mig hade svårt med att hålla ögonkontakt. Allt blev så otroligt nära.

"Och musiken då?" undrar ni. Ja, musiken var precis så där härligt popig och känsloladdad som bara Hassle kan få till den, och dagen till ära var den dessutom kompad med ett fantastiskt trumspel av den otroligt duktiga trummisen Joakim Wallin som spelade så att svetten rann.
Erik bjöd även på två alldeles nya låtar som hette (om jag inte minns fel) "If it takes all night" och "Last rider", riktigt bra låtar båda två, även om jag tyckte bäst om den sistnämnda. Båda två starkare än nya singeln "Standing where you left me", i alla fall om ni frågar mig.
Konserten avslutades med "The thanks I get", som är en av mina personliga favoriter, och efteråt vandrade man ut svettig och glad i den kyliga septemberluften efter en otroligt lyckad kväll.
/Lisa

When we love we never learn

Var och såg en viss Hassle igår, men mer om det ikväll. Tills dess får ni lyssna på det här Erik Hassle – Standing Where You Left Me
/Lisa

It's "The lord of the flies" all over again


Flying south, they know this place will die

Jens Lekman – Sky Phenomenon

Förlåt

Uppdateringen här är under all kritik. Jag skäms, men här kommer i alla fall en låt som en liten tröst: Florence Valentin – Jag Är Hellre Blind Än Ser Mitt Liv Utan Dej

If you're for real and not pretend


Fröken Robyn kan det här med att få till snygga musikvideos!
/Lisa

River en vacker dröm

Äntligen på spotify: Håkan Hellström – River en vacker drömHåkan Hellström – Saknade te havs! Lycka.

Facit

Idag släpps Säkert!:s efterlängtade album "Facit". Ni kan lyssnar här! Tycker själv att det låter himla bra redan efter första lyssningen.Gillar redan låten "Dansa, fastän" riktigt mycket!
Sedan tycker jag att det är väldigt roligt att hon gjort två omslag till albumet, vad tycker ni om dem? Vilket tilltalar er mest? Jag måste nästan säga att jag tycker bäst om det där hon gråter.
/Lisa

Lets make some babies, leave for Paris tonight

John ME – Paris

A hundred love-affairs ago

För mycket plugg gör att jag måste bryta mina löften om bättre uppdatering. Förlåt.
/Lisa

It should show

Har haft fullt upp i helgen, därav den dåliga uppdateringen. Jag ska försöka kompensera det hela och börjar med det här: Monde Yeux – It Should Show

Lite fredagsgodis


Alla bilder är tagna av Alice@Musicadelasanta. Får ej användas utan tillstånd!
Satte mig ner och redigerade några bilder ifrån Göteborgskalaset på Markus Krunegård, Oskar Linnros och Timo Räisänen och tänkte att jag kunde dela med mig lite av dem. Bilderna på Markus blev lite suddiga när jag laddade upp dem, men jaja det får man leva med.
/Lisa

I'll never understand love

Shout Out Louds – Can't Explain

I need you, you want me

The Cardigans – Communication

You know I die whenever I want

Ett litet klipp från i somras, hoppas ni gillar det trots att jag filmat rätt uselt...
/Lisa

And all the time it just reminded me of you

The Libertines – Don’t Look Back Into The Sun

Wonderful news!

Det här kan vara de finaste nyheterna på länge  - så håll i er, ok? Håkan Hellström signerar nya albumet "2 steg från Paradise" på Bengans (Stockholm) den 14 /10!
Och lugn bara lugn Göteborg, inte skulle han glömma er! Redan den 13/10 befinner han sig på Bengans Stigbergstorget för att signera just ditt ex av nya plattan.
Glädjerus eller vad? Läs mer här.
/Lisa

"Anna"

Inte hennes bästa låt enligt mig, men jag tycker så mycket om musikvideon, så jag var tvungen att dela med mig utav den. /Lisa

She couldn't wait to get away

Salem Al Fakir – Astronaut

(Take only what you need from me)

(Lyssna på orginalet), vilka gör den bäst? /Lisa

I guess you can hang with me

Robyn – Hang With Me (Acoustic Version) vs. Robyn – Hang With Me, vilken är bäst?
/Lisa

Bildbomb a la Maggio
Alla bilder är fotade av Alice och Lisa@Musicadelasanta, får ej användas utan tillstånd!
Vi skrev ju aldrig något om Veronicas konsert på Grönalund 27/8, men här kommer i alla fall några bilder från kvällen, trots att det var ganska svårfotat...
/Lisa

Bara för att alla borde ha sett den

Det här kan vara den roligaste musikvideo som någonsin gjorts! Eller är det bara jag som har dålig humor?
/Lisa

One for the heartbroken lovers and one for the dreamers

First Aid Kit – You're Not Coming Home Tonight

Allting blir precis som man förväntar sig

Lars Winnerbäck – Du hade tid - Live

Looking back I can only smile

Ojojoj dålig uppdatering... Önskar att jag hann ta tag i bloggen lite mer, men det händer så mycket hela tiden i skolan och på fritiden, blir inte mycket tid kvar...
Här kommer i alla fall en liten sammanfattning av mitt "Peace & Love" i musik, ja det bästa i alla fall. Såg ju betydligt mycket mer men ja... ni får nöja er med den här listan så länge: PeaceAndFuckingLove
/Lisa

Some french for all you pretty people

Man behöver inte alltid förstå precis allt, det kan vara vackert ändå... (låt 2)

If I could be naive again

Hinner inte mer än så här ikväll: Billie The Vision & The Dancers – A Man From Argentina
/Lisa

RSS 2.0