The Fix - Modesty

För sådär ungefär 15 minuter sedan (här på de la santa är vi alerta minsann) släppte The Fix sin nya musikvideo till låten Modesty. Trots att videon inte kostade mycket att göra (budgeten låg enligt bandet på endast $280) så ser den proffsig och välgjord ut. Mycket indieriktig och med snygg retrofeeling. Check it out people:


Dags att ge hiphopen en chans!

Har ni någon gång påstått att hiphop inte är något för er? Kanske är det då dags att tänka om. The Roots nya platta "Undun" är bland det mest spännande och snyggaste jag hört i år. Hur de lyckas blanda klassisk rap med snygga melodislingor och härliga rytmer imponerar. Det är 40 minuters ren njutning, allt känns verkligen otroligt genomtänkt. Det bara att tacka och bocka för att sådan här musik fortfarande görs.
Lyssna här: "Undun" - The Roots

Upp till bevis för First Aid Kit


Aukustiskt och finstämt har en tendens att bli lite tråkigt i längden, liksom hypade band aldrig riktigt lever upp till de skyhöga förväntningarna - men på något sätt lyckas ändå First Aid Kit med det som kan tyckas vara "mission impossible". Det, trots att de bara är på "halvstyrka".
Ja, för när den hyllade duon entrar Debaserscenen så står det snart klart att den ena systern Söderberg ska få dra sånglasset helt själv, då Johanna oturligt nog tappat rösten och endast kan bidra på keyboard. Ett hinder omöjligt att ta sig förbi kan tyckas när man är en duo som till stora delar består av stämsång, men just nu är inget omöjligt för superduon. Istället axlar Klara Söderberg ensam rollen som sångerska och tar oss med på en fantastisk resa genom visdom, mystik och hjärtskärande sång. Har hon inte lyckats charma publiken tidigare, så gör hon det definitivt när hon kliver bort från micken, pluggar ur gitarren och uppmanar samtliga att sjunga med i "Ghost town", så att hon inte ska "känna sig så ensam" utan sin syster.
Visst är det finstämt och stillsamt, men aldrig någonsin blir det tråkigt. Det är levande och man upphör aldrig att beundra deras känsla och utstrålning. Systrarna Söderberg är födda att stå på scen, deras närvaro är så självklar att det inte för en sekund blir konstigt när trummorna går lös och tjejerna börjar headbanga iförda (i Klaras fall) en hellång grön sammetsklänning.
Som toppen på moset avslutar First Aid Kit med fantastiska "King of the World" och gästas då av ingen mindre än Adam Olenius (Shout Out Louds; Serenades). Det känns nästan omöjligt att det skulle kunna bli bättre, men så minns man att Johannas sång saknas och inser att det här, det här bara en försmak på hur det egentligen skulle kunna låta.
Bästa låtar: First Aid Kit – Ghost TownFirst Aid Kit – EmmylouFirst Aid Kit – I Met Up With The KingFirst Aid Kit – King of the World
Recenssion av First Aid Kits matinéspelning på Debaser, Stockholm, 4/2/-12. Skriven av Lisa, foto av Elvira Eriksson.

Molotov Jive

Molotov Jive är tillbaka igen efter en tids tystnad. De har varit i USA och spelat in sin kommande skiva Storm. Redan nu kan du lyssna på deras precis släppta singel. Friendship heter den och du kan lyssna på den på spotify om du klickar HÄR. Jag tycker att det låter riktigt bra och ser fram emot skivan jättemycket. Gör du också det och känner att du vill veta mer? Lyssna på P3 imorgon klockan 14.00 då bandmedlemmarna Anton och Oskar gästar P3 Star!

RSS 2.0