Festivalkänsla på hög nivå!

Kanske det härligaste klippet på länge?
/Lisa

Lördagsgodis

Ett bevis på att musik är glädje: Those Dancing Days – ActionmanThose Dancing Days – Those Dancing DaysThose Dancing Days – Hitten

Han andas ut och blundar, undrar om hon vet

Jag är för trött för bättre uppdatering; Veronica Maggio – Månskensregn

I know they stole my laughter, they will never get my tears

Amanda Jenssen – Charlie

De första artisterna är släppta!

Ja, idag släpptes biljetterna och de första artisterna till Peace & Love 2011. Bland de första artisterna så släpptes två av mina favoriter, Daniel Adams-Ray och Oskar Linnros! Några andra band som redan är klara för nästa års festival är: The Sounds, All Time Low och Maskinen. (Resten av de klara banden hittar ni här). Vad tycker ni så här långt? Själv längtar jag redan!
/Lisa

En glad nyhet för alla Spotify-vänner!

Nu mina vänner kan jag meddela att Håkans "2 steg från paradise" finns att lyssna på på Spotify! Klicka här. Men jag utgår från att ni redan har albumet där hemma, visst? ;)
/Lisa

Tv-tips!

För alla er som var på festival i somras, och kanske för er som ska åka nästa sommar? Ikväll visar 2:an "PSL festival", ett perfekt tillfälle att minnas den underbara festival-sommaren och kanske dessutom börja ladda inför nästa? Jag tänker då inte missa det här!

Maybe once, but never twice for you

Nu kan du ladda ner Lykke Li's nya singel "Get some" samt b-sidan "Paris blue", gratis och helt lagligt, via hennes hemsida. Det enda du behöver göra är att skriva upp dig på hennes nyhetsbrev. För att ta del av singeln eller för att läsa mer så kan du klicka här.

For the price of a cup of tea, you'd get a seven inch soul black vinyl to stop your tears

Godmorgon! Belle & Sebastian – For The Price Of A Cup Of Tea

And if a thousand men couldn't put me together again, then who am I?

En favorit just nu: The Kooks – Mrs Thompson

18:43

En otroligt fin b-sida med ett otroligt fint band.
/Lisa

September

Lite musik lyckades vi ändå dela med oss av förra månaden, nu finns den samlad här: September

Myspace-tips!

Det här är en kille vars senaste platta spelas flitigt i skivbutiken jag jobbar i för tillfället. Om jag förstått det hela rätt så är han en bibliotekarie från Borås som spelar alla instrument själv. Riktigt bra är det och ni kan lyssna på hans myspace: här eller på Spotify: här.

16:42

Hittade dessa två covers med Lilly Allen: Lily Allen – Everybody's ChangingLily Allen – Naïve (BBC Radio 1's Jo Whiley's Live Lounge).
Inte bättre än orginalen, men jag tycker hon gör dem riktigt bra.

You're above and beyond me

Tror bestämt att den här MTV unplugged-versionen släpptes på singel i fredags, men det är inte allt! 12/11 släpps skivan "Above and beyond" från samma spelning, och 3/12 släpps DVD:n med samma namn - även denna från MTV unplugged-spelningen. Underbart.
/Lisa

I said I was fine, but I lied. My hearts a thousand pieces, a million pieces tonight

Jag måste säga att jag är något svag för albumaktuella Toves låt "Million pieces". Kanske inte så konstigt när den är skriven av inga mindre än Lykke Li och Adam från Shout out louds? Och allra bäst gör sig låten i den här versionen: Tove Styrke – Million Pieces - Familjen Remix, där den är remixad av Familjen! Lovely.

I min ipod ikväll:

Shout Out Louds – You Are Dreaming

(Lisa sa) problemet med dig är att du är på låtsas

[ingenting] – Lisa Sa
En låt som spelas ganska flitigt här hemma hos mig

En recension eller kanske en kärleksförklaring?

Man skulle kunna tro att vi har glömt bort Håkans senaste skivsläpp med tanke på den dåliga uppdateringen, men så är knappast fallet. Både jag och Alice stod där i kön, och darrade som asplöv, förra torsdagen för att få våra skivor signerade av mannen, myten, legenden själv. (Gud vad nervös jag var!)
Och nu sitter jag här i vardagsrummet med vinylen spelandes i bakgrunden, och vad ska man säga? Tack Håkan, du har gjort det igen.
Nej den nya skivan har inga givna hittar sådär som de första plattorna ("Känn ingen sorg för mig i Göteborg" och "Det är så jag säger det") men den har ett vackert skimmer över sig. Den inger en lugn, så som en mammas omfamning lugnar ner ett barn, och den inger hopp. Och det är Håkan för mig -hopp.

Den nya skivan är väldigt berättande, och Håkan är en fantastisk berättare. Det hela är ackompanjerat av Björn Olssons fantastiska melodier som kan romantisera även de svartaste av texter. Och plötsligt känns inte hösten så jobbig ändå, inte när det är detta som ska fylla mina öron.
Mina favorit spår: "Shelly" och "Jag vet vilken dy hon varit i"
/Lisa

Jag förstår bara det som är vårt

Lars Winnerbäck – Timglas
Kanske det vackraste jag lyssnar på just nu

When We Were 10

Okej, datumet är spikat. Viktorious första singel, When We Were 10, släpps 29 Oktober.
Här under hittar ni en länk till Viktorious nya hemsida på Sony Music. Där finns också en teaser till albumet som kommer släppas 2011.

http://viktorious.net/

Och för er som inte riktigt kan få nog av Victor, här får ni två intervjuer från P3 Star:

/Alice


“I Am Hope”

 
Nu börjar det hända grejer kring yngsta brodern Norén. Som ni kanske hört tidigare ska Victor dra igång en solokarriär under namnet Viktorious. Men idag kan ni för första gången hitta honom, som Viktorious, på facebook om ni följer den här länken.
Storebror Kalle (vars solokarriär vi skrivit en del om här på bloggen) sa på P3 Live Session förra veckan att hans eget och Victors soloprojekt kommer vara helt olika varnadra. Detta ser ut att stämma med tanke på att det står angivet "Genre: Elektro/Pop" på Viktorious nya fansida på facebook. Men vi här på Musica De La Santa väntar med spänning på att få höra någonting från Victor, vilket jag tror att det finns många andra som också gör. Och jag har faktiskt fått lite information om att vi inte kommer behöva vänta speciellt länge. Så håll era ögon och öron öppna!

/Alice

Såhär säger Victor själv om sitt soloprojekt:

“Let‘s run away again, just like we did when we were 10.”
När jag växte upp var popstjärnor som superhjältar. Michael Jackson var Batman. Madonna var Catwoman. Mick Jagger var Hulken. Beatles var en gammal serietidning om Turtles från 60-talet.
Overkliga. Odödliga. Större än livet.
Jag älskade mina superhjältar.

Genom rockposer, läderjackor, blod, svett och turnéer med Sugarplum Fairy har jag alltid haft i mitt bakhuvud att en dag skapa min egen superhjälte. Jag ville kliva ur mig själv. Bli någon annan. Ända sedan jag var tio år har jag haft en dröm om att bli Viktorious.

Jag har saknat mina superhjältar. De har blivit alldeles för verkliga. Jag vill inte veta vad de gör på Twitter och sina bloggar. Jag vill inte kunna ta på dem.
Jag vill inte att någon ska påstå att mina hjältar är precis som du och jag. De ska vara mer än du och jag. Det är därför de är mina hjältar.

Till skillnad från vad många tror har jag alltid älskat den moderna popmusiken. När jag varit på klubbar runt om i världen har det alltid varit den som har fått mig att dansa mest. Mer än Rolling Stones och Beatles. Jag ville uppnå samma känsla med min egen musik.

För två år sedan började jag forma Viktorious. Jag ville utmana mig själv musikaliskt, så jag slängde gitarren och använda datorn som mitt enda instrument. Det öppnade en helt ny värld för mig.
Jag började resa runt i världen och jobba med producenter som jag älskade.
Istället för att sitta hemma med gitarren och klinka ville jag slänga mig själv rätt in i hetluften. När jag kom in i studion på morgonen visste jag att på en dag skulle jag ha en färdig låt. Inga långa rep, inga demos, utan bara direkt och spontan popmusik. Här och nu.

“Video Killed The Radio Star” med The Buggles var den första låten som spelades på MTV. "Internet Killed The Popstar” borde ha varit den första låten som lades upp på Youtube.
Men det finns hopp. Kärleken till popmusiken är hopp. Lady Gaga är hopp. Zlatan är hopp. 10-talet är hopp.

“I Am Hope” var den första låten jag skrev till Viktorious.

Bara njut!

/Lisa

Med dig blir jag mindre...

Jag skulle ju inte skriva förrän jag hade något riktigt bra på gång, nå vad sägs om det här? Daniel Adams-Ray – Gubben i lådan, Daniels andra singel som släpptes idag. Tycker den nya låten är skitbra, och tycker även att den här låten skiljer sig mer ifrån det den forna kollegan Oskar gör, än vad "Dum av dig" gjorde.
På Daniels facebook- sida skriver han också att albumet planeras släppas den 3:e november, någon mer än jag som väntar med spänning?

RSS 2.0