Veronica + Markus = sant

Har ni hört de spännande nyheterna? Inte? Nej, då ska jag berätta för er! Det är säkert många som, precis som jag, är extremt nyfikna på hur Veronica Maggios tredje album kommer låta, särskilt eftersom hennes andra album "Och vinnaren är...", som var ett samarbete mellan Maggio och dåvarande pojkvännen Oskar Linnros, var så otroligt hyllat.

Många undrar säkert om tredje albumet kommer att bli lika starkt, då ett samarbete med Linnros inte längre är aktuellt. Just det har jag väl inget riktigt säkert svar på ännu (även om jag personligen tyckte mycket om smakprovet hon bjöd på i fredags på Grönalund), men vad som är klart är att det blir ett samarbete med Markus Krunegård på nästa platta! Är det bara jag som tycker att det ska bli otroligt spännande att höra hur det låter?
Även Christian Walz kommer att gästa albumet och skivan planeras att släppas i februari nästa år.
Källa: gaffa.se
/Lisa

I used to feel so much, now I just feel dumb

En låt är nog allt jag hinner med ikväll: Whiskeytown – Sit & Listen To The Rain

Say you don't want it


/Alice

Bara bara blåsa såpbubbler, bara bara säga helt fel sak

Oskar Linnros – Såpbubbler

Kan jag gå med dig hem från bussen?

Kan man någonsin få nog av Håkan? Nej, jag tror inte det.
/Lisa

I love this place, but it's haunted without you

Nog visste jag att hon kunde sjunga, jag har ju sett "Mamma Mia" som de flesta andra, men ändå blev jag förvånad när jag hörde det här: Amanda Seyfried – Little House
Även om låten är på gränsen till för smörig så lyckas hon rädda den med sin fantastiska röst. Hennes röst berör verkligen och det är en god anledning till att ge låten en chans.
Äntligen en skådespelerska som ger sig in i musikbranschen och som faktiskt kan sjunga!
Vad tycker ni om låten?
/Lisa

Sitting on a cloud up in my tree, lately

Imorgon är det NRJ In The Park på Gröna Lund. Och jag måste säga att det är riktigt tråkiga artister. Förutom ett enda band som gör det hela ganska intressant. Johnossi. Och eftersom jag lyckade missa dem på både Peace&Love och på Mosebacke nu i sommar så tänker jag befinna mig på Grönan imorgon enbart för deras skull. Så ikväll laddar jag upp med dessa:
Johnossi – Roscoe - Johnossi – Bed on Fire - Johnossi – Dead End 


Bilder från Rockfoto.

Någon annan som tänker ta sig dit?
/Alice


V I N N A R E N

Jag satt och sökte lite på youtube för ovanlighetens skull, och med anledning av att Veronica Maggio spelar på Grönan nu på fredag (27/8 - det har ni väl inte missat?) så bestämde jag mig för att söka lite på henne.
Först kom det "gamla vanliga" upp ( ex här, här, här) men sen hittade jag det här - Veronica på engelska, något jag aldrig hade hört förut.
Personligen tycker jag att det är roligare när hon sjunger på svenska, det blir mer personligt då, men jag tyckte ändå att det var kul att höra.

Nå vad tycker ni då? Hade ni hört det här förut och vad tycker ni? Ska hon sjunga på svenska eller engelska, vad är bäst? Det vore kul att höra er åsikt!
/Lisa

If I die now I am so glad that I meet you

Något litet innan jag går: Friska Viljor – If I Die Now

For all the times I never, never turned her wayLite Kooks så här på tisdagskvällen för att pigga upp alla skol-trötta ungdomar och alla andra som bara är deppiga över att sommaren nästan är slut, enjoy!
/Lisa

Here we go...

Lite av en favorit just nu: The Tarantula Waltz – Glasgow & Clyde

Något nytt till musikspelaren?

Visst händer det att man ramlar över ett och annat band så där, det har faktiskt hänt rätt ofta den här sommaren. Men att band ramlar över mig är inte lika vanligt, och väldigt sällan (faktiskt) så gillar jag de band som jag blir tipsad om. Shotgun Crackers är ett undantag.

Shotgun Crackers är ett indie-pop/rockband  från Norrtälje/Rimbo och består av sju medlemmar. Musiken de spelar påminner mig om en blandning av The Kooks och Vampire Weekend, men det finns säkert bättre liknelser - jämförelser har aldrig varit min grej.
Efter 4-5 års repande och massvis av spelningar runt om i landet så har de nu i alla fall äntligen släppt debutalbumet med samma titel som bandet.

Sedan dess att jag blev tipsad om bandet så har jag ägnat mig åt att lyssna igenom skivan flera gånger om, och det bästa är att den blir bara bättre för varje gång. För tillfället är det tredje spåret "Different city" som tilltalar mig mest, men det ändras hela tiden och det är nog för tidigt att avgöra vilket som är mitt favoritspår.
En sak är i alla fall säker - det här tycker jag om och jag skulle föreslå att alla likasinnade människor klickar sig in här på deras myspace för att lyssna med egna öron, eller ännu bättre här på deras hemsida där ni kan beställa hem ett alldeles eget ex av "Shotgun Crackers" för blygsamma 100 kr.
Just do it - ni kommer inte att ångra er
/Lisa

Where were you when I was falling?


© Musicadelasanta.blogg.se

Obliq – The Loneliest Figure, Obliq – Solo
Jag ramlade in på en spelning med det här bandet av en slump när jag var i Göteborg. Och tyckte om det jag hörde. Speciellt låtarna jag länkade till här ovan.

Så nu tycker jag helt enkelt att även ni borde spana in dem lite.
Klicka här Obliq, här Obliq och här Obliq.

/Alice
River en vacker dröm

Jag var bara tvungen att lägga upp ett klipp med Håkans specialskrivna låt från Way Out West förra veckan. Bra video, även om ljudet inte är det bästa.
Nå vad tycker ni?
/Lisa

Oskar Linnros, 17/8 Mosebacke


Foto av: Alice@Musicadelasanta.blogg.se - Får ej användas utan tillåtelse!

"Var är Oskar?" var nog precis vad alla tänkte när klockan började närma sig nio och alla var genom blöta och frusna och rätt trötta på att vänta. (Konserten som skulle äga rum på Mosebacke-terassen var redan uppskjuten en timme på grund av det dåliga vädret). Så när den gamla Gullan Bornemark-låten "Var är Oskar?" dök upp i högtalarna så spred sig ett brett flin över publikens läppar.

Strax därefter dök han upp - hela Sveriges popkung, och levererade från första sekund. Hela konserten kan beskrivas som explosiv och otroligt känslofylld.
Fantastiska texter blandat med mäktiga melodier och framförda med sådan energi och inlevelse att man inte kan annat än tro på vart enda ord som lämnar hans läppar.
Nä det enda jag kan klaga på är att han inte har så mycket material som man hade önskat. Haha jag antar att jag är lite "mitt namn är mycket och jag vill ha mer", girig med andra ord.

Publiken då? Även om den vid första anblick ser ut som att den endast består av unga tjejer så är den vid en närmare titt ganska blandad, här finns allt från coola innerstads-killarna till förortsmorsorna representerade.
Men en sak har de gemensamt - alla kan texterna som ett rinnande vatten och nog rycker det lite i kroppen även på de mest stela konsertbesökarna (som egentligen är alldeles för coola för att röra ett finger).

En otroligt lyckad spelning helt enkelt och jag tror att de allra flesta lämnade Mosebacke med fina minnen och ett leende på läpparna, trots det dåliga vädret och den långa väntan.
Någon annan som var där?
/Lisa


Do you really think I give a damn now that I can do whatever I want?

På repeat: Those Dancing Days – Hitten

Time left for love

Jag lyssnar just nu på: Shout out louds - Our Ill Wills

Oh one day when you're looking back...

Ryan Adams – To Be Young (Is To Be Sad, Is To Be High)

Håkan Hellström, 14/8 Way Out West

Foto av: Lisa@Musicadelasanta.blogg.se - Får ej användas utan tillåtelse!
Kaos från första sekund. Publiken som en enda organism som förflyttas fram och tillbaka och upp och ner bara vid synen av den energiske göteborgaren i sjömanskostym.
"Känn ingen sorg för mig i Göteborg" och "Ramlar" flyger förbi och publiken är i extas. Håkans mellansnack om fylla och revansch berör, åtminstone mig, och "Nu kan du få mig så lätt" framförs på ett sådant sätt att man riktigt kan höra hur hjärtat slits ut ur kroppen på en ung man någonstans.
Håkan lyckas med det som annars låter som en omöjlighet, han lyckas trollbinda 25 000 människor bara med sin närvaro.
Konfetti-regnet som dalar ner över den euforiska publiken under "Dom dimmiga dagarna" känns som en perfekt avslutning, men det är inte slut där!
När man inte trodde att det kunde bli bättre, när man var beredd att samla ihop sig själv och tacka för kvällen - då överträffar Håkan sig själv.
Inför nästan 25 000 förväntansfulla människor river Håkan av en helt nyskriven låt, en låt som är speciellt skriven för denna spelning - "River en vacker dröm", och jag kan inte annat än att älska den.
Om jag innan spelningen hade undrat om det verkligen var värt att betala dryga 800 kr för detta så visste jag svaret nu, det var värt det hundra gånger om. Herregud vilken spelning!
/Lisa

Så uppsnärjd i det blå

När jag återfår mina ord så ska ni få höra allt. När jag sovit mer än tre timmar, då ni! Tills dess - tack Håkan! Tack för en oförglömlig spelning.
/Lisa

Snart exploderar vi!

Snart väldigt snart, låt oss säga en söndag nära er - då ni, då är vi (åtminstone jag) tillbaka, ny-inspirerade och fulla med fantastiska musiktips bara för er!
Ska bara till Götet och se Sveriges största poet först (och en massa annan fin musik), so... See you on sunday?!
Yours truly eller något /Lisa

RSS 2.0