When in doubt fuck the world, forget everything you've heard


Ett av mina absoluta favorit-klipp. Det är så jäkla snyggt gjort och låten... Det finns inga ord för hur bra den är. Men som om det här klippet inte vore nog som "överraskningen" jag utlovade igår så kommer här en liten spellista jag klippt ihop till er: (Jag sprang snabbt) Utan någon egentlig plan.
Nu ska jag återgå till min packning, ha det fint tills vi hörs igen!
/Lisa

Week ten

Blev mycket som inte finns på Spotify förra veckan, så därav den klena listan (Week ten) och listan för denna vecka lär inte bli bättre... Jag och Alice åker nämligen upp till Borlänge på festival på onsdag förmiddag och kommer inte hem förrän söndag... Eller jag kommer egentligen inte hem förrän 10:e augusti för jag ska till Gotland och jobba (kom och hälsa på mig här) så vi får se hur det blir med min uppdatering, men jag ska göra mitt bästa.

Jag utlovar i alla fall någon typ av "överraskning" imorgon som kompensation.
/Lisa

Baby I do, I love you Annie


Hade tänkt tipsa er om den här låten för flera veckor sedan... Men ja, bättre sent än aldrig eller hur? Montt Mardié – I love you Annie. Helt underbar låt om ni frågar mig.

Tack hej, fuck dig jag har fått nog


(Ja jag bloggar way too much about this man...)
Mest spelade (läs:  sjugna) låten under midsommarhelgen: Oskar Linnros – Din mamma (Våga inte döma låten efter titeln, det skulle kunna bli det största misstaget du någonsin gjort) /Lisa

One more drink and then I'll quit


Imorgon bär det av till Dalarna för midsommarfirande, både jag och Alice åker så uppdateringen kommer vara rätt obefintlig fram till på söndag... Men tills dess kan ni ju lyssna på Borlänge's finest - Carl Norén och boka biljetter till Gotland så att ni kan se Carl och alla andra fantastiska artister som spelar på Sigters Gårdskrog i sommar.
Vi hörs /Lisa

The Shy Lads

En snubbe tipsade mej om det här bandet igår. Och jag gillade dem så pass mycket att jag ville föra dem vidare till er. Så mina damer och herrar, här har ni The Shy Lads!

/Alice

Week nine

Det tog lite tid att få ihop den, men ja nu är den här, bättre sent än aldrig, right? Week nine

Faller jag nu går jag sönder


Det har skrivits mycket om ena halva av Snook nu senaste tiden (jag har varit en av dem), ja jag pratar självklart om Oskar Linnros, men visst ni att andra halvan (Daniel Adams-Ray) också har snickrat på ett soloprojekt?
Det visste i alla fall inte jag förrän jag fick reda på det idag, men efter lite effektivt googlande så hittade jag både hemsida, facebook och första singeln "Dum av dig" som ni kan lyssna på här ovan. Enligt hans facebooksida så släpps singeln imorgon, torsdag.
Jag tycker att låten är härlig och den blir bara bättre ju mer man lyssnar, men än så länge ligger han fortfarande i lä jämfört med Oskar, i alla fall om ni frågar mig. Men vem vet vad det kommande albmet har att bjuda på? Jag väntar med spänning.
/Lisa

Ett sprucket hjärta är ett sorgligt sätt att starta nånting nytt


Håkan Hellström – Magasinsgatan
(Jag är hemma igen)


Sweet Virginia

Idag har vi inget tema alls, eller kanske "Lisa lyssnar på i bilen", spännande va?

Ticket To Ride

Eftersom Lisa kör på tema videos så kan ju lika gärna jag hänga på.
Jag kollade på Help! igår och tänkte lägga upp en av mina absoluta favorit delar i hela filmen. Om ni tittar på klippet själva så tror jag att ni förstår varför det är just en av mina favoriter ;)

Och till alla er som gillar Beatles och gillade klippet här ovan. Har ni inte sett Help! så gör det. Det är en helt underbar film rakt igenom.
/Alice

He doesn't look a thing like Jesus...

Ok dagens hälsning ifrån Norrland blir på temat "live"...





/Lisa

You are my princess


Salems special-skrivna låt till dagens brudpar, tyckte om låten från första stund. Och man kan säga vad man vill om bröllopet men vackert var det och både Victoria & Daniel ser så härligt kära ut att man blir lite lycklig inombords haha.
/Lisa

För kärlek som aldrig kan dö men inte heller leva

Sitter i ösregnet i Ö-vik i skrivande stund, UTAN spotify, undergången är nära... Så vad ska jag bjuda på idag? Det är det som är frågan... Det får bli lite videos, lite covers kanske?
Be mine - Erik Hassle & Ellie Goulding (Hennes röst är fantastisk) Brännö serenad - Moneybrother, Bleeker street - Mando Diao & Creep - Timo Räisänen
Har ni några favoritcovers?
/Lisa

the last of the English roses


Peter Doherty – Last Of The English Roses

let the sun wrap its arms around me


Death Cab for Cutie – Soul Meets Body

Come on skinny love what happened here

Istället för att bara lägga ut en låt och för att det ska bli lite omväxling här på bloggen så ska ni få ta del av några låtar som jag lyssnar på just nu, "Topp 5 just nu" kan vi kalla det:
1. Glasvegas – Be My Baby - Acoustic Version
2. Håkan Hellström – Aprilhimlen
3. Oskar Linnros – Annie Hall
4. Bon Iver – Skinny Love
5. Mando Diao – A Hard Day's Night

Lyssna, nå vad tycker ni? Vad lyssnar ni på just nu?
/Lisa


we are the numbers you and me


Okej, här kommer ett klipp som jag har tänkt ladda upp jättelänge. Det är från när Timo Räisänen spelade på Bengans i slutet av Mars. Men bättre sent än aldrig bruka man ju säga, och jag tyckte att det kunde vara kul att ladda upp ett klipp som är vårt eget.
/Alice

We rule the world, this is our world


The Hives – T.H.E.H.I.V.E.S.

Well mother dear, we're not fortunate ones


Greg Laswell – Girls Just Want To Have Fun (Demo)


You may have stayed too long


/Alice

Var runt hela världen och sökte det som är du


Jag och Lisa hade planerat att gå och se Markus Krunegård vid Skeppsbron idag, men det visade sig att det blivit inställt. Jättesynd, jag hade verkligen sett fram emot att se honom. Och jag vet fortfarande inte ens varför det blev inställt. Men jag tänkte att vi kör på lite Markus ikväll ändå. So here you go: Markus Krunegård – Benny - Markus Krunegård – Prinsessan av Peking - Markus Krunegård – Lika barn leka bra - Markus Krunegård – Dålig på vardag

/Alice


Week eight - We're shaping up

För att fira att bloggen fyller två månader så kommer här Week eight, lyssna och njut or something like that.


For the empty souls


Manic Street Preachers – Empty Souls


Your smart enough to make your mistakes

Det är måndag morgon och jag låter de stiliga pojkarna i We are Scientists hjälpa mej att dra igång den nya veckan med denhär härliga låten/videon.
/Alice


someone told me long ago, there's a calm before the storm


Creedence Clearwater Revival – Have You Ever Seen The Rain 
En låt som passar ganska bra en regnig sommarkväll som denna, eller vad säger ni?
/Alice

Timo Räisänen, Skeppsbron 12/06/10




Jag och Alice kom till Skeppsbron cirka tjugo i åtta, spelningen började åtta, och det var nästan inga där alls. Vi hamnade längst fram utan att behöva anstränga oss det minsta och förutom oss var det mesta små söta par som huttrade tätt ihopkurade under sina paraplyer, samt några få sexton-sjuttonåringar med tygkassar och några förvirrade äldre människor som antagligen hade trivts bättre på schlager-kvällen i Kungsan.

Inte ens när Timo började spela blev det något tryck, nästan inga sjöng med och få applåderade när låtarna var slut. Ärligt talat skämdes jag nästan för den urdåliga publiken, samtidigt som jag tyckte synd om Timo som sprudlade av energi utan att få något tillbaka.

Men det var en kul spelning, trots den dåliga publiken och krångel på scenen. Och visst märktes det att både band och Timo hade fått i sig några öl innan/under spelningen... Men som sagt jag hade kul och bandets energi var jättehärlig och ja, så mycket mer kan man väl inte begära av en gratis konsert en regning junidag?
/Lisa

(Ps. Alice om du vill lägga till något, så feel free att kladda i min text/skriva en egen)



Dethär kanske blir en aning förvirrande, men nu är det iaf Alice som skriver. Jag tar såklart min chans att få kladda lite i Lisas inlägg. Dock har jag inte så mycket att tillägga, Timo var glad och spelningen sprudlade av energi. Jag glömde bort blåsten och duggregnet och att jag frös i min alldeles för tunna kavaj. Dock var hela publiken, förutom första och möjligen andra raden, stela som pinnar och rätt så "meningslösa" som Timo valde att uttrycka det. Men Timo var somsagt glad och det var jag också, så jag tyckte att det blev en riktigt mysig kväll.

Två låtar från kvällen som gav starkt intryck live var,
Timo Räisänen – Carry me Home och Timo Räisänen – My Valentine.

/Alice


Liza, won't you lay your head on my shoulder


Från O till mig, från mig till er: Bill Withers – Liza


Och jag minns varenda scen ifrån vår film






Strax innan fyra anländer jag, Alice, Hanna, Hannah och Hannahs kompisar Oliwia och Oskar till Bengans. Skivbutiken är då nästan tom och vi ställer oss raskt längst fram vid scenkanten.
Vid halv fem kommer Oskar (Linnros) och placerar sig en halvmeter ifrån mig på den "värdelösa pianostolen" och blickar ut över publiken (det har kommit en hel del vid det här laget) och verkar uppriktigt förvånad över att det är så många som är där.

På darriga händer spelar han singeln "Från och med du", det är intimt och nära och man får lust att bara lägga en hand på hans axel och säga till honom att han är helt fantastisk och att han inte har något att oroa sig för. Nej Oskar har verkligen ingen anledning till att vara nervös, publiken älskar honom redan.
När låten är slut sitter han bara där och säger tillslut något i stil med "Jaha, vad gör vi nu?".
        Tjejen bredvid mig föreslår snabbt att han ska spela en låt till, Oskar förklarar då att han knappt hunnit öva någonting men att han ska spela lite instrumentalt för oss bara för att, och så blir det.
Två korta instrumentala snuttar senare är det dags för signering och alla ställer sig snabbt på ett fint litet led.

Kön sniglar sig långsamt fram och ingen förstår riktigt varför, han ska ju bara kluddra ner sin namnteckning, hur lång tid kan det ta?
Men nej, här ska det inte kluddras några opersonliga namnteckningar inte, Oskar har verkligen gått in för att ta sig tid att prata med var och en och sedan skriva en personlig hälsning till alla, vare sig de har skiva eller inte. (Tänk om fler artister tog sig den tiden!) Och plötsligt suddas den där bilden jag hade målat upp för mitt inre om en dryg popmusiker ut och jag kan inte annat än att fascineras utav hans ödmjukhet.

Jag ska inte gå in på exakt vad han sa eller skrev eller så, men jag kan säga att det här var utan tvekan den bästa och mest personliga signering jag varit på i hela mitt liv ( och tro mig jag har varit på en del) och jag hoppas verkligen att ni som ska se/träffa honom imorgon i Gbg får en precis lika fin eftermiddag som jag fick.
/Lisa

The girl you love has gone away still too young to know her heart


I väntan på mina fina vänner...
/Lisa

She wrote my name on a red telephone box


/Lisa

Vi kan gå genom eld bara för i kväll

Oj det går fort nu! Vips så satt man här med sommarlov och jag som tyckte att jag hade all tid i världen inser plötsligt att jag snart har bråttom till pendeln, ops...
Lysnnar på Oskars (Linnros) nya album och jag kan inte annat än att jubla! Sommarkänslor. Vänta er en ordentlig recension framåt helgen.

Tills dess kan ni alltid lyssna på det här, det här och det här.
/Lisa

One night to be confused, one night to speed up truth


/Lisa

I don't want to wake up knowing I don't have a future.


Shout Out Louds – Impossible

En tredjedel av den jag var går hem...


Ingen har väl missat att Oskar Linnros släpper sitt solo-album imorgon, onsdag? Nä trodde väl inte det (själv har jag väntat i snart ett halvår på denna skiva så mina förväntningar är skyhöga), men har ni då även koll på att samma Oskar spelar och signerar nya plattan på Bengans i Stockholm nu på fredag?
Själv fick jag reda på denna underbara nyhet först igårkväll vilket gjorde min redan lyckliga tillvaro ännu lite lyckligare, behöver jag ens säga att jag ska dit?
Ses vi där kanske?
/Lisa

Och lugn Göteborg, Bengans har inte glömt bort er! På lördag (12/6) kommer Oskar till er, mer info hittar ni här.

It's like finding something pretty in a jar of lies


Shout Out Louds – Please, Please, Please


Week seven - the week we almost forgot

Nu när jag sitter och klipper ihop listan från föregående vecka så skäms jag lite smått, det var inte mycket uppdatering då inte. Men här kommer den: Week seven och som plåster på såren (åtminstone för er som gillar Mando) så kommer spellistan ifrån i fredags här också: 04/06/10
Jag lovar bättre uppdatering för den kommande veckan, så glöm inte bort att kika in och dela med er av era åsikter.
/Lisa


Mando Diao, Grönalund 04/06/10


14 timmars väntan och en blåslagen och solbränd kropp senare så var det ändå värt det. Energin var på topp, publiken var bokstavligen galen och Gustafs fingrar blödde. Samuel slog så hårt på trummorna att dem nästan gick sönder medan Björn borrade in sina isblå ögon i publiken och bad om mer.
Känslan av att vara oövervinnelig som man fick när Gustaf höjde handen upp mot himlen och sjöng
"If I don't live today then I might be here tomorrow" och lyckoruset man fick av "Mean street" är något jag inte skulle vilja byta bort mot något i världen. Jag grät glädjetårar, behöver jag säga mer? Jag gråter i princip aldrig. Det var utan att tveka det bästa jag sett och jag kan inte annat än att halft längta ihjäl mig till "Peace & Love".
Någon annan som var där i fredags?
/Lisa

Somone like you burning through me

Oj statistiken har bara rasat och uppdateringen har varit usel, det är nästan så att jag får lite dåligt samvete. Men å andra sidan vet jag att jag verkligen inte har haft tid då det har varit baler och picknickar och gud vet vad de senaste dagarna. Tyvärr lär det inte bli någon större bättring då hela morgondagen kommer spenderas på Grönalund, som jag har längtat!
Dock lovar jag en full recension av konserten någon gång under helgen, så håll ut.
Men tills vidare så får ni hålla tillgodo med det här:
/lisa

RSS 2.0