Bodytalk pt.3

Det har ju hänt en del under tiden det varit tyst här på bloggen, till exempel så har den tredje och sista delen av Robyns Bodytalk-serie släppts. "Bodytalk pt 3" släpptes 24/11 och består av fem spår i stil med de två tidigare albumen från i år. Nyfiken? Lyssna här.
Är du en av dem som helt enkelt inte kan få nog av Robyn? Då kan jag glädja dig med att popdonnan gör tre spelningar på Cirkus i Stockholm i slutet av mars nästa år. Mer om det hittar du här.

Ny singel med Those Dancing Days

Nu går det att ladda ner Those dancing days nya singel "Fuckarias" helt lagligt, det är bara att klicka här. Den nya låten är väldigt ösig och mycket hårdare än deras tidigare låtar, men jag tycker absolut att den är värd att lyssna på.
Och på tal om dessa unga pop-flickor, så blev det idag klart att de ska uppträda på P3 Guld-galan i Göteborg den 22/1 2011. Andra artister som också uppträder på galen är bland annat Säkert!, Oskar Linnros och Familjen.
/Lisa

Håkan släpper ny video!

Nu är videon till "Jag vet vilken du hon varit i" här! Visst kunde den varit bättre, lite mer "berättande", men jag tycker om den, särskilt slutet när flickan med kaptenshatten mimar med i texten. Eller vad tycker ni?
/Lisa

Håkan Hellström på Hovet - idag!

Som jag har väntat, men idag smäller det! Idag är dagen då Håkan Hellström intar Hovet i Stockholm för att sprida sin magi över tusentals fans. Hade jag haft en sjömanskostym så hade den åkt på direkt, men nu får jag helt enkelt nöja mig med att ladda upp med musik och videos.
Här hittar ni Mina Håkan favoriter!, vilken är din favorit? Och ska du till Hovet ikväll?
/Lisa

Albumsläpp 12/11

Idag släpptes forna Idol-deltagaren Tove Styrkes debutalbum, samt Mando Diaos album från deras MTV unplugged konsert. Någon som har hunnit lyssna ännu? (Annars kan ni göra det genom att klicka på artisternas namn ovan).
/Lisa

16:52

Lisa Ekdahl – Give Me That Slow Knowing Smile

Del 3 av 3 - Daniel Adams-Ray på Bengans

Tredje och sista klippet från i torsdags, hoppas ni gillar det! /Lisa

Del 2 av 3 - Daniel Adams-Ray på Bengans

"Lilla Lady" (ett av mina favorit-spår) framförd på Bengans. /Lisa

Del 1 av 3 - Daniel Adams-Ray på Bengans

Jag filmade hela Daniels spelning i torsdags (4/11) och här har ni första låten! Otroligt imponerande att han hade med sig hela bandet med stråkar och allt.
Ursäkta att klippet är lite skakigt, men det var svårt att stå stilla...
/Lisa

Millions of people swarming like flies round Waterloo underground

Ikväll lämnar jag staden och återvänder först på söndag. Tills dess ligger uppdateringen troligen i Alice händer.
Men en sista låt ska ni få: The Kinks – Waterloo Sunset

Veckans sågning

Enligt min åsikt så ska man aldrig någonsin ge sig på att göra en cover, så länge man inte tror att man kan tillföra låten något. Att man kan göra en egen tolkning.
Jag vet inte, kanske trodde E.M.D att de skulle tillföra den här låten något, att det vore "fint" att göra om den till en "hjärtgripande" ballad, men jag tvivlar. Och hur genomtänkt känns det att göra en cover på just den låten, när deras fans enda tidigare relationen till låten är denna? På något sätt blir det som att göra en parodi på sig själva...

Jag kunde självklart inte hålla mig ifrån att lyssna på det färdiga resultatet, nyfikenheten tog överhand, och ja det här vad var jag fick höra: E.M.D. – What Is Love
Redan när Erik(?) börjar yla som en sällskapssjuk hund i början, så har jag svårt att hålla mig för skratt. Det som antagligen var tänkt att låta vackert och bräckligt låter tyvärr bara komiskt och tillkämpat.
Och allt det sårade som döljer sig i texten, det som grabbarna antagligen hade tänkt plocka fram och använda sig av, det känns mest spelat, det hela är för kontrollerat. Det är för "snyggt" helt enkelt, och det känns inte äkta.
Jag hör inte tre sårade män som gråter ut sin sorg över den förlorade kärleken, jag hör bara tre valpiga pojkar som skulle yla fram vad som helst för att en dag bli "riktiga pop-stjärnor".

Recension: "Svart vitt och allt däremellan"

Och så var den här, skivan som åtminstone jag väntat på med spänning! Jag måste erkänna att jag var rejält nervös innan jag tryckte på play första gången, tänk om den inte skulle leva upp till mina förväntningar? Tänk om jag mot förmodan skulle bli besviken? Hemska tanke.
Men så tryckte jag på play, och det var som att komma hem.
Självklart var det här det jag hade väntat på ända sedan jag fick höra talas om det kommande soloprojektet. Hur hade jag, om så för en sekund, kunnat tro att jag skulle bli besviken? Redan efter trettio sekunder så kändes den tanken otänkbar.

Soliga melodier med afrikanska influenser blandas med personliga texter om svenne-liv, uppväxt och svek. Allt är väldigt målande och väcker starka bilder och associationer.  De som gillar "Dum av dig" och "Gubben i lådan" lär inte bli besvikna. Det här är definitivt en av de bästa svenska plattorna i år.
Ett stort plus är albumets otroligt genomtänkta artwork, vilket gör det ännu roligare att köpa sig ett fysiskt ex utav skivan. (Varför inte passa på redan i morgon om du har svängarna förbi Bengans i Stockholm?)
En sak är säker, Adams-Ray har lyckats och den här plattan lär garanterat lysa upp i höstmörkret i många, många hem.
/Lisa

Botemedlet mot grå tisdag? Joakim & Joel såklart!

Nog har vi tipsat om dessa härliga killar förut, men inte har vi väl lagt ut dessa fantastiska videos? Kan man låta bli att dra på munnen när man ser dem? Troligen inte. Hoppas detta piggar upp lite under denna annars tillsynes gråa dag.
/Lisa

Daniel Adams-Ray gästar Bengans!

Albumaktuella Daniel Adams-Ray, som släpper skivan "Svart, vitt och allt däremellan" i dagarna (närmare bestämt 3/11), lär inte göra sina storstads-fans besvikna! Redan på torsdag är det dags för Stockholm att rada upp sig, när Adams-Ray intar Bengans med en akustisk spelning och signering av nya skivan.
På lördag står Göteborg på tur inför samma underbara evenemang.
Jag kommer definitivt infinna mig på Drottninggatan på torsdag, kommer du?
/Lisa

Oktober sammanfattat på 18 spår

All musik från oktober-månad (nåja den musik som gick att hitta på Spotify) finns nu samlad här: Oktober
/Lisa

RSS 2.0