Happy Monday

Två goda nyheter som kan göra en trist måndag lite mindre trist är:
The Vaccines har meddelat att det kommer börja spela in skiva nummer två nu i Mars och Happy Mondays har bekräftat att de återförenas!

Morning Miss Lisa

Och bara sådär, yeahyeahyeah, fick hela bloggen en makeover! För tro inte att Lisa har legat och latat sig nu bara för att de senaste inläggen hamnat under "Alice tipsar". Nejnej, hon har knåpat ihop den här helt fantastiska nya headern.

All cred till Lisa alltså! Och här mina vänner kommer en topp tre av Lisalåtar:

Albert Hammond Jr - Lisa

Sugarplum Fairy - Morning Miss Lisa

[Ingenting] - Lisa Sa

Update: Glömde pinsamt nog typ den bästa Lisalåten! Klicka: Parken - Jag har varit vilsen, Lisa

re to the mixer

För att höja helgtstämningen här på bloggen tänkte jag dela med mig av några av mina absoluta favorit remixer från förra året. Håll till godo:

Down By The Water remix - Här först har Hurts gjort en svinfin remix av The Drums låt Down By The Water.Pumped Up Kicks Remix - Och här har svenska Niklas Bergwall remixat superhiten Pumped Up Kicks och gjort den om möjligt ännu mer festligt.Congratulations Remix - Erol Alkan väcker nytt liv i den annars lugna och fina MGMT låten Congratulations.Trevlig lördagskväll kids!

Lana Del Ray - Video Games

I detta inlägg hade jag tänkt ge fröken Lana Del Ray både lite ris och lite ros. För första gången jag hörde talas om henne var när hon gästade Mando Diao på deras MTV Unplugged spelning och framförde låten Chet Baker (Länk). Och om jag ska vara helt ärlig så tyckter jag att hon inprincip slaktade låten. Men nu när jag här om dagen hörde hennes nya singel Video Games så får jag erkänna att jag tyckte om den. Hennes musik har ju fått blandad kritik och jag vågar inte riktigt recensera den själv, för jag har inte lyssnat tillräckligt mycket. Men singeln Video Games vill jag rekomendera iaf. Videon är fin också, bortsett från att det är synd hon har fusknäsa och ankläppar.


Hurry Up, We're Dreaming.

Nu ska jag försöka förklara min kärlek till ett musikprojekt som vi faktiskt aldrig tidigare ens nämt här på bloggen. Fy skäms. Men iaf, ni har väl knappast missat M83 för det va? Jag tycker nämnligen väldigt mycket om skivan Hurry up, we're dreaming som släpptes i slutet av förra året. Skivan börjar med en intro låt (M83 – Intro) och drar sedan igång med hyllade Midnight City (M83 – Midnight City) och Reunion (M83 – Reunion). Och jag garanterar er att redan efter dessa tre låtar så vet ni att den här skivan kommer ni köpa och spela sönder tills den inte fungerar längre. Hela skivan är bara indieklubbkänsla.

Jag vill även lyfta fram låten Wait (M83 – Wait) som är så jävla fin. Och supertipsa om att M83 kommer till Sverige nu den 25 Februari för att spela på Berns och även i sommar för att spela på Hultsfred! Missa inte det!Lucas Nord vs. Urban Cone - Let Us Stay Young


Jag liksom fortsätter ladda upp inför mitt kommande Urban Cone inlägg. Men alltså det här är ju så jävla bra.

Markus Krunegård aktuell igen!

Och äntligen är Markus tillbaka precis så som han ska vara. Solo och på svenska. Skivan Mänsklig värme släpps 28 Mars. Här är först musikvideon till nya singeln Everybody Hurts och sedan ett klipp när Markus (med John från Johnossi vid sin sida) framför låten på P3 Guld.
Tribes - Baby

Så, har ni lyssnat någonting på Tribes? Indierock bandet från Camden, London. Om ni inte har det så måste ni göra det. De har precis, nu i Januari, släppt sin debutplatta Baby som ni verkligen borde och kan lyssna på här: Tribes – Baby

You’re my dream come true and that’s why I can’t give up on you

När jag för några veckor sedan var på Klubb Popaganda på Strand, så fick jag inte bara se Urban Cone (som jag ska skriva ett sånt jävla inlägg om snart, men det håller vi lite på) utan jag såg även Dante. Jag skäms lite för att erkänna det, men honom hade jag helt missat. Men numera kan jag inte förmå mig själv att sluta lyssna på den här låten Dante – Next To You. Så jag vill tipsa om Dante och om den låten och jag vill att ni ska titta på det här klippet:


Bandtips: Frantic Sunday

Jag går ut starkt och lägger ribban högt på den här nystarten med ett bandtips. Jag vill för er presentera ett omtalat liveband från Uppsala. Frantic Sunday är ett indie/pop/rock band som jag har lyssnat på dagligen i två månader. Deras musik är glad och uppfriskande och full av energi. Låten Im Your Volunteer har toppat "mest spelade" på min iPod i veckor.Så vill du pigga upp tillvaron i vintermörkret eller bara dansa lite så ska du klicka på följande länkar:
Facebook
Myspace
SpotifyInte så illa start på vår comeback va? Och det här inlägget är inte ens slut än. För nu när ni sitter där hemma och förälskar er i detta band, så kommer ni komma till ett stadie när ni får ett kraftigt behov av att se Frantic Sunday live, och där kan jag hjälpa er. Klicka bara här: Frantic Sunday live på Lilla Hotellbaren

Kom dit så ses vi!
/Alice

Lets call this the comback

Jag och Lisa gjorde som alldeles för många band, vi tog en liten paus. Men nu mina vänner, nu väntar en storslagen comeback. Efter flera månaders frånvaro från bloggen har vi så otroligt mycket musik att dela med oss av. Så det är här på de la Santa som ni ska hänga. Tro mig, vi kommer vara on fire.

RSS 2.0