/Dag 30/ Din favoritlåt från den här tiden förra året

Den senaste nedtecknade favoritlåten från förra året vid den här tiden råckade bli den här, och i och med det så är dessa utmaningar slut, precis som denna månad. Vi får väl se vad som händer här näst.

/Dag 29/ En låt från din barndom

Den här låten är ju inte släppt under min barndom, riktigt så gammal är jag inte, men jag har ett väldigt starkt minne av hur min lågstadielärare satte på den här låten för oss åttaåringar. Vi lyssnade nyfiket och fick sedan analysera den här låten, och jag minns att det kändes väldigt stort på något sätt. Låten kändes stor och pampig och så otroligt sorglig och jag minns att jag tänkte att det var så synd om Major Tom's familj som aldrig skulle få se honom igen. Tycker fortfarande att det är en fantastisk låt.

/Dag 28/ En låt som får dig att känna dig skyldig

Den här är den svåraste, är inte grejen med musik att vi inte ska känna oss skyldiga? Musik finns ju där för att vi ska må bättre och känna ett stöd, inte för att trycka ner oss och få oss att må dåligt. Så vad väljer man för låt på det här temat? Jag gör så här, jag bjuder på en till guilty pleasure-låt, för det är det närmsta jag kan komma. Det här kan bli pinsamt i alla fall, men jag tycker ändå att det är en rätt bra låt, särskilt textmässigt.

/Dag 27/ En låt du önskar att du kunde spela

Vem önskar inte att de kunde spela den här otroligt vackra låten?

Ni måste se!

Var helt enkelt tvungen att dela med mig av det här, snyggt är vad det är!

/Dag 26/ En låt du kan spela på ett instrument

Jag kan spela förvånandsvärt få låtar för att hålla på med musik, men den här låten har jag ändå lyckats lära mig. Fast på gitarr och inte piano. Otroligt vacker låt, men ni har knappast missat den va?

/Dag 25/ En låt som får dig att skratta

Jag valde den här låten för att den är så härligt kaxig på ett väldigt laidback sätt. Perfekt att sjunga med i och flina brett åt när man känner sig lite bitter haha.

/Dag 24/ En låt du vill spela på din begravning

Bara lyssna, kommentar är väl ganska överflödig? /Lisa

/Dag 23/ En låt du vill spela på ditt bröllop

Okej det här är ju  en rätt spännande kategori, känns svårspekulerat när man inte vet något om detta hypotetiska bröllop eller ens mannen man förväntas gifta sig med. Men när och om jag ska gifta mig vill jag vara riktigt kär, inte så där "galet-kan-inte-andas-tonårskär", utan mer "jag-älskar-dig-trots-att-du-har-världens-sämsta-morgonhumör-och-är-allmänt-gnällig-och-jag-vill-gnälla-med-dig-hela-livet-och-se-dig-få-rynkor-i-hela-ansiktet-kär". Så alltså behöver jag en låt som sumerar det lite grann, och jag vet inte men det här var det närmsta jag kom.


/Dag 22/ En låt du lyssnar på när du är ledsen


/Dag 21/ En låt du lyssnar på när du är glad


/Dag 20/ En låt du lyssnar på när du är arg

Mest för att man kan sjunga texten väldigt argt och sammanbitet. /Lisa

/Dag 19/ En låt från ditt favoritalbum

Som med favoritlåt så tycker jag att det är svårt att välja bara ett album, men mitt favorit album just nu är nog ändå "Pengabrorsan" - Moneybrother. Favoritspåret är detta:
/Lisa

/Dag 18/ En låt du önskar att du hörde på radio


/Dag 17/ En låt du ofta hör på radio

Ska sanningen fram så lyssnar jag så gott som aldrig på radio, men de få gånger jag kommer i kontakt med en radio så brukar det bli något i den här stilen:

/Dag 16/ En låt som du brukade älska men som du nu hatar

Minns att jag tyckte att den var helt fantastisk när den släpptes, numera kan jag knappt lyssna på den. Kan ha att göra med att vi gjorde ett långt projekt baserat på den låten, kan bero på att jag har svårt för Rihannas röst, kanske är det lite både och.

/Dag 15/ En låt som beskriver dig

Jag gjorde den här utmaningen för ett år sedan, och trots att jag utvecklats enormt sedan dess så är det här fortfarande en väldigt beskrivande låt av den jag är och har varit:
Bubblare: Veronica Maggio – Alla mina låtar

/Dag 14/ En låt som ingen förväntar sig att du älskar

Det här är en svår kategori, eftersom den handlar mycket om vad folk vet och inte vet om en. Den här låten kanske inte överraskar er läsare, då den inte är allt för olik sådant jag tipsat om tidigare, men jag tror att den skulle kunna förvåna folk som känner mig, eller som har en ytlig relation till mig. /Lisa

/Dag 13/ En låt som är lite av ett "guilty pleasure"

Det här är en spännande kategori, tror de flesta skulle kunna göra långa listor med låtar man gillar i smyg. Jag och Alice satt faktiskt hemma hos en ann kompis i helgen och lyssnade på varandras "guilty pleasure"-låtar. En låt som vi dock inte spelade, och som faktiskt är mitt senaste tillskott till låtar jag gillar i smyg är den här låten med Gym Class Heroes. Jag hörde låten första gången i en taxi i New York och var tvungen att leta upp den när jag kom hem igen. Kan inte riktigt svara på varför jag tycker om den, men den är jäkligt catchy haha.
/Lisa

/Dag 12/ En låt av ett band du hatar

Well this should be interesting... Jag hatar sällan band/artister, jag hatar låtar på sin höjd. Liksom varför lägga energin på hat? Varför bry sig om det som verkligen är dåligt när det finns så mycket bra? Som vanlig har jag valt en låt i alla fall, men observera att jag inte hatar, jag har bara väldigt, väldigt svårt för.

/Dag 11/ En låt med ditt favoritband

Man kan tycka att Mando Diao blir lite överrepresenterade nu, men rätt ska vara rätt, de är ju trots allt mitt favoritband. Valde just "Paralyzed" eftersom det var den låten med dem jag lyssnade på sedan. /Lisa

/Dag 10/ En låt som får dig att somna

Innan jag publicerar någon låt under den här rubriken så vill jag bara klargöra att låten jag valt inte får mig att somna för att jag tycker att den är dålig/tråkig. Jag sover väldigt sällan till musik över lag, men låten jag valt råkar vara en  låt som jag både somnat och vaknat upp till och jag har ett väldigt starkt minne av det tillfället, därav låtvalet. Otroligt vacker låt förövrigt.
/Lisa

/Dag 9/ En låt du kan dansa till

Kommentarer känns överflödiga, det är väl bara att dansa?
Kan även dansa till det här t.ex Party like it's 1999! eller till något helt annat, är inte så krånglig när det kommer till just musik att dansa till. /Lisa

/Dag 8/ En låt du kan utantill

Jag och Alice pratar ju sällan om oss själva här på bloggen för att hållas oss så anonyma som möjligt, men i och med den här utmaningen tvingas jag ju vara lite personligare. Just dagens tema kanske inte var det mest utelämnande, men jag kan ändå säga att den låt jag valt idag är en låt som jag jobbat med rätt mycket nu på senare tiden. Jag håller nämligen på rätt mycket med musik själv. Dagens låt heter "Cold shoulder" och det är en otroligt häftig låt som är extremt rolig att exprimentera röstmässigt med.
/Lisa

/Dag 7/ En låt som påminner dig om ett evenemang

En av de bästa konserter jag varit på var Shot Out Louds på Katalin i Uppsala för snart två år sen. Det kanske inte låter som det mest fantastiska på pappret, jag har ju trots allt sett en del, men den energin och den publiken är svårglömd. Jag har sällan haft så roligt på en spelning, och det märktes att bandet hade minst lika kul. Fy fan va bra de var... Den här låten påminner mig om den konserten.
/Lisa

/Dag 6/ En låt som påminner dig om en plats

Sommaren 2010 jobbade jag på en krog på södra Gotland där vi hade livemusik fem kvällar i veckan. En av artisterna som kom och spelade hos oss var Buford Pope, och efter det gick hans skiva varm i baren. Den sommaren kunde jag alla låtar på albumet "Too young too be old" och varje gång jag hör den här låten: Buford Pope – I´ve Been On Your Mind så minns jag  hur otroligt mysigt vi hade det där på krogen den där sommaren för snart två år sedan. /Lisa

/Dag 5/ En låt som påminner dig om någon

Jag minns hur jag som åttaåring sitter i köket på vårt landställe och hur pappa sätter på den här låten, och hur glad han är när han lyssnar. Jag minns hur jag försöker sjunga med... Den här låten påminner mig alltså om min pappa, och kommer nog alltid göra det.
/Lisa

/Dag 4/ En låt som gör dig ledsen

Det här kan vara en av de vackraste låtar jag vet, för det är något så otroligt vackert med det trasiga. Och aldrig känner jag mig så hopplöst ensam och missförstådd som de stunder då jag spelar den här. Aldrig saknar jag så mycket, aldrig känner jag mig så ekande tom. "Timglas" - Lars Winnerbäck
/Lisa

/Dag 3/ En låt som gör dig glad

Hur många låtar skulle man inte kunna välja på det här temat? Men står det en låt, så är det en låt jag ska välja och det har jag också gjort. Jag valde "It takes a fool to remain sane", dels för att jag har några av mina finaste festivalminnen till den låten, men också för att den har ett så jävla bra budskap. Jag älskar energin och självförtroendet den ger. För mig är det en låt som handlar om att våga vara sig själv i ett samhälle som är helt fucked up. (Dessutom är den hur bra som helst att sjunga med i jättehögt och dansa runt till).
/Lisa

/Dag 2/ Den sämsta låt du vet

Okej, okej, nog för att det finns en hel del skit, men att välja ut den absolut sämsta låten är i princip lika svårt som att välja ut den bästa. Jag har dock valt en, och hata mig inte nu eftersom hon som sjunger bara är ett barn, men det är faktiskt låten och inte henne jag inte tål. Den här låten kan få vem som helst att få migrän, och vem som en skrev texten borde skämmas. "All my ladies if you feel it. Gone and do it, do it. Whip your hair (whip your hair). Don’t matter if it’s long, short. Do it, do it whip your hair!" really?
Bubblare: Black Eyed Peas – The Time (Dirty Bit)Jay Smith – Bad Romance (särskilt i den versionen)
/Lisa

/Dag 1/ Din favorit låt (+ info)

Först lite kort info: Ni kanske tycker att vi är tröga på att uppdatera här på bloggen, vilket ni har mycket rätt i. Jag och Alice har dock bestämt oss för att bloggen ska vara något roligt, en plats där vi, när vi känner för det, kan dela vår passion för musik med alla er underbara läsare. Dessutom vill vi lägga fokus på kvalité när vi skriver, vi vill att det vi tipsar om ska kännas intressant  och presenteras på ett schysst sätt - därav den lite taskiga uppdateringen.

Sedan tänkte jag starta en ny grej här under mars, jag tänkte nämligen utmana både mig själv och er läsare att varje dag lägga ut en låt på temat för dagen (jag utgår från en lista med 30 olika "teman"/punkter). Jag kommer att publicera låten och temat för varje dag här på bloggen (temat i rubriken), och ni får sedan gärna haka på genom att antingen kommentera er låt på temat i kommentarsfältet, eller genom att göra detsamma på er blogg och länka den till mig. Motivering till varför ni valt låten är inget måste, men ett stort plus. Let's begin!
Dag 1. Din favoritlåt
När jag får frågan "Vilken är din favoritlåt?" får jag oftast kväljningar och en mindre panikångestattack, jag menar hur ska man kunna utse en sådan? För mig ändras det från dag till dag, beroende på humör, årstid och tillfälle, att välja en låt känns omöjligt. I slutändan väljer jag ändå nästan alltid samma låt, "The New Boy" - Mando Diao. Absolut inte min favoritlåt alla dagar i veckan, alla dagar om året, kanske inte den bästa låten heller. Trots det är den jag väljer när jag får välja precis vilken låt som helst i hela världen.
Det här är en av de låtar som har inspirerat mig mest när det kommer till att hålla på med musik. Den här låten representerar viljan att spela, viljan att få beröra på samma sätt som den här låten har berört mig. Sedan kommer jag inte ifrån att jag tycker att texten är bland det vackraste som skrivits.
/Lisa

Molotov Jive - Friendship


RSS 2.0