Upp till bevis för First Aid Kit


Aukustiskt och finstämt har en tendens att bli lite tråkigt i längden, liksom hypade band aldrig riktigt lever upp till de skyhöga förväntningarna - men på något sätt lyckas ändå First Aid Kit med det som kan tyckas vara "mission impossible". Det, trots att de bara är på "halvstyrka".
Ja, för när den hyllade duon entrar Debaserscenen så står det snart klart att den ena systern Söderberg ska få dra sånglasset helt själv, då Johanna oturligt nog tappat rösten och endast kan bidra på keyboard. Ett hinder omöjligt att ta sig förbi kan tyckas när man är en duo som till stora delar består av stämsång, men just nu är inget omöjligt för superduon. Istället axlar Klara Söderberg ensam rollen som sångerska och tar oss med på en fantastisk resa genom visdom, mystik och hjärtskärande sång. Har hon inte lyckats charma publiken tidigare, så gör hon det definitivt när hon kliver bort från micken, pluggar ur gitarren och uppmanar samtliga att sjunga med i "Ghost town", så att hon inte ska "känna sig så ensam" utan sin syster.
Visst är det finstämt och stillsamt, men aldrig någonsin blir det tråkigt. Det är levande och man upphör aldrig att beundra deras känsla och utstrålning. Systrarna Söderberg är födda att stå på scen, deras närvaro är så självklar att det inte för en sekund blir konstigt när trummorna går lös och tjejerna börjar headbanga iförda (i Klaras fall) en hellång grön sammetsklänning.
Som toppen på moset avslutar First Aid Kit med fantastiska "King of the World" och gästas då av ingen mindre än Adam Olenius (Shout Out Louds; Serenades). Det känns nästan omöjligt att det skulle kunna bli bättre, men så minns man att Johannas sång saknas och inser att det här, det här bara en försmak på hur det egentligen skulle kunna låta.
Bästa låtar: First Aid Kit – Ghost TownFirst Aid Kit – EmmylouFirst Aid Kit – I Met Up With The KingFirst Aid Kit – King of the World
Recenssion av First Aid Kits matinéspelning på Debaser, Stockholm, 4/2/-12. Skriven av Lisa, foto av Elvira Eriksson.

Kommentarer
Postat av: alice

fyfan du skriver bra lisaaaa

2012-02-05 @ 13:41:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0